Välkommen tillbaka till skolan och årskurs 9

 

Vecka 37

Nu läser vi vidare i Jag, En. Vi fortsätter ifrån sidan 13 och läser i ungefär 15 minuter. Fortsättningsvis kommer ni att få läsläxa, dessutom ska vi läsa gemensamt på lektionerna. Boken är annorlunda och har ett annorlunda perspektiv på livet. Mycket att prata om med andra ord 🙂

I engelska är det viktigt att du nu gör dig en ny användare i redatheory.org och bjuder in mig. OBS! Glöm inte det.

 

Föräldramöte för åk 8 och 9 blir det den 26 september och därefter kör vi igång med utvecklingssamtalen. Om du av någon anledning behöver träffa mig eller Liselotte innan dess så är det bara att säga till. Då ordnar vi så att vi kan ha samtalet tidigare givetvis 🙂


Läxor:
Engelska glosor (ligger på fliken English Year 9) plus inbjudan av Bodil i readtheory.org

Spanska: digitala förhör
Tyska: glosor
SO: muntligt förhör om 1:a världskriget
Matte: läxa 1
Idrott: Susanne lägger frågor på skolwebben (och i facebook).

Info om PRAO

Hej ! Vill informera om att från och med måndag den 28:e augusti fram till den 10e september kan eleverna i åk9 logga in och göra val till sin praoplats på praktikplatsen.se.
Samma lösenord som förra året.

Jag kommer in till klassen och informerar om prao men skulle bli väldigt glad om ni kunde tala om för eleverna att de redan från och med nästa måndag kan själva söka sina platser.

Hör av er om ni har några funderingar. Önskar er en fortsatt fin dag! Hälsningar Sandra Andrén

_________________________________________________________________________

Hej, nu har vi uppdaterat informationen här!

Det ska bli skoj att träffas igen efter sommaren. Vi träffas på måndag kl 8.05 i D 31. Som vanligt börjar vi med att dela ut skåp, schema, busskort m.m.

Vi bryter för glass och mingel på skolgården k 9.45 . Ni äter lunch enligt klassens schema. Från klockan 12.30 har ni lektioner enligt schemat och ni slutar klockan 15.00.

Skolfotografering kommer att ske antingen fredag den 25 augusti klockan 13.10 i A6.

Onsdag 23 augusti är det klädsim + livräddning på idrottslektionen. Kom ihåg oömma kläder och handduk.

Torsdagen den 24 augusti är det Skoljoggen på Elevens val.

Torsdagen den 31 augusti är det hemuppgift på Elevens val. Veckan därefter kör ordinarie lektioner på Elevens val igång för terminen.

Tisdagen den 5 september åker vi till Göteborg.  Samling på vändplan kl 8.05. Vi börjar dagen på Operan i Göteborg med en guidad visning. Efter det har vi en heldag på stan med stadsorientering i grupp och därefter egen tid för shopping eller annat.

Bussen avgår hem kl 14.00 från Stora Teatern. Eftersom vi har två bussar kommer den ena att gå hem via Skärhamn och den andra via Fagerfjäll.

Vill någon stanna kvar i stan istället för att åka med bussen hem måste vi få ett meddelande från föräldrarna, via mejl, samtal eller medhavd lapp till exempel.

Visesiskolan 🙂

Bodil och Liselotte

Lärandegropen